Home » Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts

Bang zijn voor de tandarts is niet ongewoon. Wist je dat 25% van de mensen een angst heeft voor de tandarts? De kans dat ze op termijn problemen krijgen aan hun tanden, kiezen en tandvlees is dan ook groot. Gelukkig is er wel iets aan deze angst te doen. Heeft u angst voor de tandarts in Nijmegen

Een aantal tips om uw angst te verminderen:

  • Wat ook de oorzaak van uw angst is, zorg voor een wederzijds vertrouwen tussen u en uw tandarts. Communiceren is het sleutelwoord, praat erover zodat zij voorbereid is en extra tijd voor u kan nemen.
  • Laat u informeren over het soort behandeling. Vaak helpt het als de tandarts tijdens de behandeling de stappen benoemt waar zij mee bezig is. Zo weet u wat er gaat gebeuren en waarom. Hierdoor heeft u ook meer controle over de behandeling.
  • Heeft u angst voor pijn? Geen probleem, vraag om een verdoving.
  • Spreek een ‘stopteken’ met de tandarts af. Zo heeft u het gevoel dat u iets van de behandeling in eigen hand houdt.
  • Afleiding helpt, vraag of u uw eigen muziek mag spelen op uw oordopjes of in de praktijk.

Bent u al enige tijd niet geweest wegens angst maar wilt u toch de stap nemen? Bel ons gerust voor een kennismaking! Tijdens deze afspraak nemen we de tijd voor u. Mocht er een klik zijn, dan kunnen we in diezelfde afspraak een controle uitvoeren (waarbij we uiteraard alleen kijken) en eventueel foto’s maken. Maar een nieuwe afspraak maken mag uiteraard ook, alles is bespreekbaar!

Angst voor de tandarts in Nijmegen verminderen?

Wij doen ons uiterste best om uw tandartsbezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen.