Home » Tanden bleken Nijmegen

Tanden bleken in Nijmegen, bij Tandrijk Mondzorg

Roken, teveel thee of koffie drinken of sterk gekleurd voedsel eten kan aanslag veroorzaken op uw tanden. Dit zijn de extrinsieke verkleuringen, verkleuring van buitenaf. Er zijn tandpasta’s op de markt die kunnen helpen bij het verwijderen van aanslag, maar deze kunnen de kleur van de tanden niet veranderen. Uw tanden bleken zorgt dat uw tanden weer stralen. Maar hoe werkt deze behandeling precies? Bij Tandrijk Mondzorg Nijmegen leggen we dat graag uit.

Hoe ontstaan gele tanden?

De kleur van uw tanden is, net zoals de kleur van uw haar en ogen, bepaald door uw DNA. Wanneer we ouder worden, verandert de dentine van kleur en worden tanden geler. Dentine is het zachte tandbeen dat zich onder het tandglazuur bevindt en de zenuw van uw tand beschermt. Deze verkleuringen gebeuren van binnen uit en zijn de intrinsieke verkleuringen. De intrinsieke verkleuring kunt u met een anti- aanslag/tandsteen tandpasta niet verwijderen.

Thuisbleekmethode

De meest gebruikte manier om uw tanden te bleken is met behulp van een bleeklepel en bleekgel. In eerste instantie zal de tandarts uw mond onderzoeken om te beoordelen of uw mond en tandvlees gezond zijn. Daarna zal zij een afdruk van uw gebit maken met behulp van een bitje en een pasta die hard wordt. Vanuit de afdruk worden bleeklepels gemaakt die precies om uw tanden passen.

De tandarts zal u laten zien hoe u een klein beetje bleekgel in de bleeklepels aan moet brengen en hoe u de bleeklepels inbrengt. Daarna neemt u de gel en de bleeklepels mee naar huis en kunt u de behandeling thuis voortzetten. In overleg met de tandarts wordt bepaald hoe lang en hoe vaak u de bleeklepels draagt.

Onze tandartspraktijk

Naast het bleken van uw tanden kunt u in onze huiselijke tandartspraktijk terecht voor algemene tandheelkunde en overige cosmetische tandheelkunde. Bent u opzoek naar een vakkundige tandarts Nijmegen? Kom gerust langs of neem contact met ons op.

Tanden bleken in Nijmegen Oost

Bij Tandrijk Mondzorg staat persoonlijke aandacht en kwaliteit voorop. Bij ons wordt geluisterd naar uw behoeften en wensen.